7 eenvoudige tips voor meer vrije tijd voor kleine ondernemers

De kans is groot dat je ondernemer bent geworden omdat je meer vrijheid in je werk zocht. Meer vrijheid en meer vrije tijd. Vrije tijd om supertoffe dingen te doen met je gezin, familie en of vrienden.  De realiteit is echter dat veel ondernemers hele lange dagen maken en ook in de avonden en in het weekend zitten te werken. Voordat je er erg in hebt gaat dit ten koste van datgene waar je het uiteindelijk allemaal voor doet. Het is lastig om de balans te vinden tussen vrije tijd en werk. Om je hierbij te helpen geef ik je hieronder een aantal tips die je zeker tijd gaan besparen. Tijd die weer terug kan naar diegene die belangrijk voor je zijn.

 

Tip 1 : Zorg dat je je cijfers kent

Zorg dat je ten alle tijden je Business cijfers kent. Zorg dat je de juiste getallen kent die voor jouw besluiten belangrijk zijn. Met "Microsoft Power Bi" heb je je cijfers en de daarop gebaseerde grafieken altijd bij je. Of het nu op je telefoon, tablet of laptop is, met PowerBi beschik je over je eigen grafisch dashboard van jouw bedrijf.

Meer over Power BI staat in de Dynamics 365 wijzer.

 

Tip 2 :  Focus  : Stop met alle activieiten die niet werken en stop je tijd en geld in zaken die wel werken

Met PowerBi heb je inzichtelijk wat wel en niet werkt in je bedrijf. Zorg ervoor dat je stopt met datgene wat niet werkt en dat je je focus ligt op die activiteiten die wel werken en dus geld opleveren. Op die manier zul je je inkomen dus met minder uren kunnen realiseren en hou je weer meer vrije tijd over.

 

 

 

Tip 3 : Stel niets uit naar de avonduren wat eenvoudig direct uitgevoerd kan worden.

Veel kleine ondernemers factureren hun diensten of producten in de avonduren of in het weekend. Dan kruipen ze achter de laptop, maken de facturen op en versturen deze. Hoe mooi zou het zijn als je je factuur met 1 druk op de knop vanaf je telefoon direct naar je klant zou kunnen sturen en dat dit dus zo weinig tijd zou kosten dan het eenvoudig aan het einde van elke dag in de reguliere werkuren gedaan zou kunnen worden. Met “Microsoft Invoicing” van Office 365 is het factureren met je telefoon kinderlijk eenvoudig. Zo houd jij ’s-Avonds tijd over om leuke dingen met je gezin te doen. Een beschrijving van "Microsoft Invoicing" is terug te vinden in de Dynamics 365 wijzer.

 

Tip 4 : Realiseer een hoge automatiseringsgraad

Met Microsoft Office 365 ben je in staat om tegen geringe kosten een hoge automatiseringsgraad te bereiken. Relatief eenvoudige taken die elke keer weer gedaan moeten worden kun je eenvoudig automatiseren met "Microsoft flow".
  
Indien je bv gebruik maakt van Microsoft Bookings wordt jouw agenda direct bijgewerkt. En niet alleen jouw agenda wordt bij gewerkt maar ook de agenda van je klanten.  Je klanten krijgen automatisch een bevestiging van de gemaakte afspraak. Met Microsoft Bookings is er nooit meer een misverstand over een afspraak. Weer een administratieve taak die je dus eenvoudig kunt automatiseren met Office 365. 

 

Tip 5 :  Delegeer alle taken die je niet zelf hoeft te doen

Hoeveel tijd ben je kwijt aan het maken van afspraken met je klanten?  Zit jij ook ’s-Avonds de afspraken in te plannen en afspraak bevestigingen te sturen?
Heb je er wel eens aan gedacht om je agenda op je website te zetten en je klanten zelf hun afspraken in je agenda in te laten schieten. Dan delegeer je eigenlijk het vastleggen van die afspraken naar de klant.  Met “Microsoft Bookings” is dit super eenvoudig in te regelen. Door "Microsoft Bookings" te integreren met je Facebook pagina of je website stel je je klanten in staat om zelf in jouw bedrijfsagenda hun eigen afspraken vast te leggen.  De betrokken agenda's worden automatisch gesynchroniseerd en een bevestiging van de afspraak wordt automatisch gestuurd. Hierdoor heb je dus nooit meer agenda verschillen met je klanten en is het voor iedereen altijd duidelijk op welk tijdstip de volgende afspraak is. 

Een beschrijving van "Microsoft Bookings" is terug te vinden in de Dynamics 365 wijzer.

 
 

 

  

Tip 6 :    Neem je documenten altijd overal mee naar toe.

Moet je iemand documentatie verstrekken, wacht daar dan niet meer mee tot je thuis achter de pc zit, maar zorg dat je al je documentatie altijd bij je hebt.
Door je documenten op "Microsoft SharePoint" op te slaan zorg je ervoor dat die documenten altijd benaderbaar zijn via pc laptop tablet en telefoon.  Hierdoor hoef je ’s-Avonds op de laptop niet meer op zoek naar documenten en heb je meer vrije tijd.

Een beschrijving van Microsoft SharePoint is te vinden in de Dynamics 365 wijzer.

 

Tip 7 : Voer kleine administratieve handelingen direct uit op je telefoon

Waarschijnlijk zul je veel kleine administratieve handelingen in het weekend of in de avonduren doen omdat je denk dat je daarvoor je laptop nodig hebt. Maar er zit binnen Microsoft Office 365 een applicatie waarmee je zelf eenvoudig een app kunt maken voor je telefoon.
Deze app is “Microsoft PowerApps” .  Door zoveel mogelijk kleine handelingen direct met PowerApps uit te voeren bespaar je jezelf weer kostbare avonduren.

Een beschrijving van Microsoft PowerApps is te vinden in de Dynamics 365 wijzer.

 
 
 

 

 

© 2017 Buteco Information Services. All Rights Reserved. Designed By Buteco, The Business Technology Company

Please publish modules in offcanvas position.

 Download de Dynamics 365 wijzer.